První zprávy o novém Mercedesu CL

CL | foto: DaimlerChrysler

Majetní fandové Mercedesu, kteří si potrpí na luxus a individualitu se mohou těšit na začátek příštího roku, na jaře 2007 by mělo přijít do prodeje nejluxusnější coupé – model CL.

Jak je u Mercedesu zvykem, tak stejně jako jeho předchůdce, tedy současný model, je nabitý nejmodernější technologií a ve výbavě nebude chybět to, co je v poslední generaci třídy S – infračervené noční vidění, Mercedesův bezpečnostní Pre-Safe systém či aktivní podvozek. Stejně jako třída S užívá CL Command Controler – snadné ovládání funkcí. Přední pohodlně tvarovaná sedadla mají integrované bezpečnostní pásy. Interiér je výhradně z nejkvalitnějších materiálů – kvalitní kůže v kombinací s alcantarou, obložení z pravého topolového dřeva.

Pod kapotou se objeví to „nej“ co Mercedes v současnosti nabízí, tedy V8 5,5l s výkonem 388koní s označením CL 500 nebo CL 600 s V12 5,5l a 517k. V případě CL 500 zrychlí vůz na stokilometrovou rychlost za 5,4s, CL 600 pak za skvělých 4,6s. Pokud se ptáte na spotřebu, tak na toto coupé rovnou zapomeňte, v poměru s pořizovací cenou cca 3,5 mil kč je zcela zanedbatelná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy