Land Rover přichází s novým LR2

LR2 | foto: Ford Motor Company

Anglická automobilka dnes odhalila nový model LR2, který vstupuje do kompaktního segmentu SUV. S moderní technologií, praktičnosti a terénními schopnostmi plně nahrazuje svého staršího předchůdce.

230 koní, 6 válců a objem 3,2 litru pod masivní kapotou rozhýbe velké vozidlo na stovku za 8,9 vteřin. Motor přenáší sílu přes samočinnou 6-ti stupňovou převodovku s možností volby ručního řazení do terénu CommandShift, pro dravé řidiče nechybí sportovního mód. Motor díky kompaktním rozměrům je umístěn napříč, to umožnilo konstruktérům zvětšit vnitřní prostor a bezpečnost. Zavazadlový prostor se pyšní hodnotou 755 litrů, po sklopení zadních sedaček až 1670 litrů, což je vůbec nejvíce v této třídě.

Pěti-dvéřová konstrukce byla zesílena a vyšší torzní tuhost přispívá vozu v mimo-terénních oblastech, navíc je LR2 vybaven nejmodernějšími elektronickými systémy, včetně RSC – technologie, která brání převrácení vozu i v extrémních podmínkách. Inteligentní pohon všech kol je řízen systémem šetřící palivo, patentovaná kontrola rozjezdu vám pomůže při uvolnění brzd ve strmých a kluzkých svazích.

Ve výbavě nechybí startovací tlačítko, xenonové světlomety, dešťové a parkovací senzory, klimatizace, barevná dotyková obrazovka s DVD a satelitní navigací, zvukový systém s 12-ti reproduktory, MP3 a dolby prologic.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy