BMW M6 Convertible, debut v Londýně

M6 Convertible | foto: BMW Group

Historicky nejrychlejší kabriolet mnichovské automobilky bude představen poprvé návštěvníkům na tradiční British International Motor Show konané od 18. do 30. července v Londýně.

Úspěšný model M6 bude na podzim k dispozici i v provedení kabriolet, což si sice vyžádalo proti verzi s pevnou střechou o 150 kg vyšší hmotnost z důvodu nutného ztužení podvozku a tím i o něco horší dynamické vlastnosti, nabízí však v horkých dnech luxus jízdy pod otevřeným nebem.

M6 Convertible pohání oceněním International Engine of the Year ohodnocený pětilitrový desetiválec s výkonem 507 koňských sil doplněný sedmirychlostní sekvenční ručně řazenou převodovkou se systémem Drivelogic nabízející jedenáct různých režimů v automatickém nebo ručním módu, každý s jinou rychlostí změny převodových stupňů. Při nejostřejším přeřadí M6 za 50 milisekund. Na rychlost 100 km/h se pak tachometr vyšplhá za 4,8 vteřiny. Perfektní trakci vozu zajišťuje osvědčený diferenciál Variable M Differential v součinnosti se systémem Dynamic Stability Control (DSC).

Skládací elektronicky ovládaná střecha má speciální sendvičovou konstrukci, kde je hlavním komponentem PUR pěna. Díky tomu má střecha kabrioletu podobné akustické a tepelné vlastnosti jako klasická pevná střecha. Zavazadlový prostor má slušný objem i při složené konstrukci, nabízí posádce 300 litrů objemu. Při natažené střeše pak o 50 litrů více.

Úspora hmotnosti byla důležitým úkolem konstrukční skupiny, ke slovu přišly lehké materiály jako hliník, ale i některé v automobilovém průmyslu méně tradiční. Přední spoiler je vyroben z termoplastu, jenž je lehčí hliníku, ale natolik ohebný, aby nepřišel při každém kontaktu s pevnější překážkou k úhoně, nárazníky z uhlíkových vláken.

Sportovní charakter nového kabrioletu lehce podtrhuji 19" kola s nízkoprofilovými pneumatikami a na zádi prezentovaná čtveřice výfuků. Ceny zatím stanoveny nebyly.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy