Mini Cooper S napříč Afrikou

Cooper S Odyssey | foto: BMW Group

Po 49 dnech dobrodružné výpravy skrz Jížní Afriku až do rodného anglického města Oxford se úspěšně vrátili tři vozy značky Mini, dohromady urazili přes 8.000 mil.

8. března 2006 vyrazili z Johannesburgu tři vozy Mini Cooper S Odyssey, cesta přes Botswanu, Zambii, Tanzanii, Keni, Etiopii, Sudán a Egypt se Mini muselo vyrovnat s obtížným terénem a obrovským pouštním plochám či zarostlým územím.

Generální ředitel Mini pro Jížní Afriku předvedl veřejnosti, že i přes kompaktní rozměry se Mini vypořádá s extrémními podmínky. Pro náročnou cestu byly vozy upraveny zvýšeným podvozkem tak, že světlá výška dosahovala hodnoty 230mm, přibyly ocelové rámy a speciální pneumatiky, zbytek mechanických části zůstal totožný se sériovou verzí.

Každé vozidlo mělo dvě náhradní kola, zásoby jídla a spící potřeby v zavazadlovém prostoru zvětšeném o vyjmuté zadní sedadla. Nejnáročnější část cesty byla v duchu kamenných pouštních tras na území Etiopie a Keni. Posádka tady čelila nevěřícně dívajícím se místním obyvatelům, kteří zde zahlednou pouze obří terénní vozy. Dobrodružná výprava se obešla bez větších komplikací, u žádného z vozů Mini nedošlo k mechanickému selhání!


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy