Scion FUSE – další variace na známé téma

FUSE | foto: Toyota

Na newyorském autosalonu prezentuje studio designu patřící Toyotě další z variací na oblíbené téma sportovního vozu pro volný čas a zábavu.

Dvoudveřové čtyřmístné kupé měří na délku 4400 mm, přičemž rozvor náprav 2700 mm dává vnitřnímu prostoru pro celou posádku slušnou dimenzi. Zadní sedadlo navozuje pocit menší domácí sedačky v obývacím pokoji.

Nízké karoserii s nahoru vyklápěnými dveřmi nechybí dravý vzhled, který umocňují velké plochy laku v kontrastu s menší plochou zasklení. Kokpit je však dostatečně propojen s exteriérem přes prosklenou střechu. Zajímavě řešený je přístup do nevelkého zavazadlového prostoru nad zadní nápravou, jenž je propojen s interiérem. Rozhodně pak zaujmou dvě koncovky výfuku nad zadním deflektorem. Nečekaně konzervativním byl zvolený agregát, jedná se o benzínový čtyřválec o objemu 2400 ccm.

Koncept FUSE se vyznačuje hravostí v mnoha detailech, počínaje vybaveností pro cestující a konče individualistickými prvky pro řidiče. Menší integrované obrazovky přímo v palubní desce nabízí spolucestujícímu sledování televizních stanic, DVD či hraní videoher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy