Veteráni americké provenience

De Ville | foto: Zdeněk Jakl

Výstava Auto Praha nabídne nejen nové vozy s nimiž se automobilky snaží oslovit potenciální zákazníky, ale i několik exemplářů z poválečné produkce amerických výrobců.

Patnáct veteránů bude k vidění od 20. do 23. debna na expozici Americký veterán. Pečlivě zrestaurované vozy z klubových sbírek členů 1st Veteran US Car Club Praha nabídnou osobní seznámení s impozantními exponáty zvučných značek automobilového světa, jako jsou např.: Buick, Cadillac, Dodge, Ford, Chrysler, Oldsmobile či Pontiac. 

Jedním z výrazných lákadel expozice bude například Chevrolet Corvette Stingray C2 z roku 1967. Téměř čtyřicet let starý supersportovní vůz, poháněný osmiválcovým motorem o objemu 5400 cm3 nabízel už tehdy výkon 300 koní.

Zástupcem typických “křídlatých amerik“, obrovitých vozů samý sval a chrom, bude nádherné reprezentativní kupé Cadillac De Ville z roku 1959. Vůz má osmiválcový motor o objemu 6,4 l, jehož mamutí výkon se přenáší na zadní kola za pomoci třístupňové automatické převodovky. Rozměry automobilu jsou skutečně pozoruhodné a plně odpovídají americkým představám o maximálním komfortu: dvoudveřový vůz měří na délku 5,7 metru a má mezinápravový rozvor více než 3 metry!


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy