Lotus vyrobil svůj první pickup

Load Lugga | foto: Lotus Media Centre

Výrobce sportovních vozů za přijatelnou cenu se pustil do pro něj neznámé oblasti s modelem Load Lugga a reaguje na zvyšující se oblibu vozů pickup se sportovním nádechem.

Model Load Lugga je odvozen ze známého Lotusu Elise a na první pohled je prakticky k nerozeznání. I nadále zůstává hlavním faktorem vozu jeho sportovní podvozek, výborné jízdní vlastnosti a působivý výkon, jenž má zrychlit novou čtyřkolku na 100 km/h ve třech vteřinách.

Vůz s hliníkovou karosérií je vybaven vlastním lehkým turbodieselem a Lotus zkonstruoval také svůj pohon všech čtyř kol, jímž je Load Lugga jako první z Lotusů vybaven. Nad zadními koly vznikl úložný prostor, který je však ve srovnání s klasickými vozy pickup nepoměrně menší.

Aby Load Lugga dostál svému poslání, přibyly na střeše nosníky a na zádi sportovního vozu konstrukce závěsného zařízení pro připojení přívěsného vozíku. Sám výrobce přiznává, že jde o derivaci sportovního dvoumístného vozu, nikoli plnohodnotný pickup, přesto s ním mohou budoucí vlastníci dovézt na pláž surfové prkno a nějaký ten karavan.

Pokud však pojedete jen s kreditní kartou, doporučuje výrobce naplnit připravené pryžové vaky v zadní části vozu vodou, aby dosáhl Load Lugga správného rozložení váhy a optimálních jízdních vlastností.

Místem určení je samozřejmě USA a výrobce plánuje prodat za Atlantikem do konce roku 200 těchto vozů.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy