Nový Renault Clio Sport

Clio Sport | foto: Renault

Renault Clio III přijíždí ve verzi Sport, stejně jako předchozí generace je nabitá sportovními vlastnostmi a dynamikou, výsledkem je výjimečné auto, které klade důraz na výkon a potěšení z řízení.

Široký a placatý výraz propůjčuje vozu snížený podvozek. Boční linie jsou rozšířeny, podběhy jsou vyplněny 17-ti palcovými koly s pneumatikami 215/45 17“, do kterých se zakusují brzdy Brembo.

Zadní nárazník vystihuje tvar odvozený z formule 1, přední potom jako aerodynamický prvek pro vyšší přítlak. Interiér je komplet ve sportovním duchu, vládne zde hliník, tvarovaná sklápěcí sedadla Recaro a bílé budíky na černém pozadí.

Oproti předchůdci je vše zase o krok dále, motor vychází z původního čtyřválcového 2,0 16v, je ovšem vyladěn na neuvěřitelných 197 koní, což představuje téměř 100koní na litr! Maximální kroutící moment vrcholí v 5.550 ot. s hodnotu 215 N.m. S novou 6-ti stupňovou manuální převodovkou je vozidlo velmi silné a živý motor nabízí prvotřídní potěšení z řízení. Prudké akceleraci zastaví až omezovač v 7.500ot.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy