Koncept Honda Civic Type-R

Civic Type-R | foto: Honda Motor

Díky své praktičnosti je Honda Civic Type R vozem vhodným ke každodenním běžným jízdám, přesto ovšem nabízí skvělou akceleraci a požitek z jízdy.

Její dvojí tvář oslovila přes 35 000 zákazníků, tedy mnohem více, než bylo možné za relativně krátké výrobní období očekávat. V loňském roce Honda oznámila svůj úmysl postavit nástupce tohoto vozu. Ačkoliv navázat na úspěch předchozího modelu nebude snadné, parametry nové Hondy Civic Type R, která v Ženevě zažívá svou premiéru, naznačují, že přiláká novou vlnu nadšenců.
 
Odvážný a emocionální design je tu spojen s další generací osvědčených, vysoce výkonných motorů DOHC i-VTEC. Tento jedinečný motor s výkonem 200 k o objemu 2,0 litry, a to i bez přeplňování turbodmychadlem, definoval charakter předchozí generace a zůstává i v novém modelu. Zdá se, že řidiči počátkem roku 2007 dostanou do rukou skutečně výkonný hatchback.

Nová třídveřová verze Hondy Civic, která má DNA shodnou s konceptem Type R, přijde v Evropě na trh ještě letos. Využívá řadu stylových motivů, které přinesly obrovský úspěch nedávno představené pětidveřové Hondě Civic.

Honda Civic Type R a třídveřové modely Civic se budou vyrábět výlučně v továrně HUM (Honda UK Manufacturing) ve Swindonu, kde se vyrábí i pětidveřový model.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy