Koncept: Mitsubishi EZ MIEV - premiéra

EZ MIEV | foto: Mitsubishi Motors

Na autosalonu v Ženevě představí Mitsubishi Motors Corporation nejenom sportovní Colt CZC coupe-cabriolet, ...

ale také svou vizi budoucnosti automobilových technologií a designu, když bude ve světové premiéře odhalen „Concept-EZ MIEV“.

Sledujíce několik aktuálních prototypů postavených na stávajících modelech Mitsubishi )*, představuje tento koncept, vyvinutý na základě dlouhodobého průzkumu, poprvé jedinečné vlastnosti technologie MIEV )**.  Tento nový systém pohonu na kolech designéry de facto osvobozuje od masivních mechanismů a dovoluje jim, aby využili celý vnitřní prostor vozu.

V případě této „městské kabiny“ dlouhé 3,7 metrů, je flexibilita vnitřního prostoru převedena do tří různých oblastí: řízení, přeprava nebo pohodlí. Tomu všemu napomáhá použití technologie „drive-by-wire“, zatahovací přístrojová deska a volant, stejně jako sklápění sedadel.

Concept-EZ MIEV připravilo evropské designérské centrum a jeho pevný postoj zamezuje tomu, aby byl tento troufale vyhlížející vůz spojován s obvyklými městskými vozy. Jeho vzhled podtrhují 20“ kola, přičemž v náboji každého kola je umístěn motor s výkonem 20 kW, tj. celkový výkon je 80 kW (4x 20 kW), tj. 110 koní. Zdrojem energie je v tomto případě blok lithiových baterií umístěný pod podlahou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy