Startech upravil Jeep Grand Cherokee

Grand Cherokee | foto: Archiv AutoRoad.cz

Německý tuner Startech se odhodlal k úpravě Grand Cherokee, především dieselové varianty 3.0 CRD a vdechl tomutu modelu více síly.

S nově vyvinutým kitem poskytuje vznětový třílitrový motor V6 262 koní místo sériových 218. Paralelně vzrostl i maximální točivý moment ze sériových 510 na 580 Nm a působí mezi 1 600 a 2 800 otáčkami. Tento kit může být podle výrobce naistalován do 30 minut v každém autorizovaném servisu Chrysler. 44 koní navíc je k mání za 1 590 Euro (47 000 Kč). Po této úpravě bude Jeep ještě živější. Čas sprintu z nuly na 100 km/h se zkrátí z 9,2 sekundy u sériového vozu na 8,5, maximální rychlost stoupne z 200 na 210 km/h. Dále nabízí Startech filtr pevných částic. Podvozek je speciálně upraven pro užití nízkoprofilových pneumatik, která jsou obuta na 20 palcových kolech, Grand Cherokee leží asi o 30 milimetrů níže. Díky snížení těžiště je optimalizováno držení v zatáčkách.

Obličej tohoto offroadu je tvořen novým předním nárazníkem. Speciálně vytvarovaný zadní nárazník má dva výřezy pro chromované oválné koncovky sportovního výfukového potrubí. Tento kompletní výfukový systém vyrobený z ušlechtilé oceli je k dostání pro všechny varianty motorů Grand Cherokee. Boční prahy jsou vybaveny LED diodovými světly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy