Inovovaný Jeep Wrangler

Wrangler | foto: Chrysler

Do ikony čtyřkolek - Jeepu Wrangler se dá zamilovat na první pohled. Inovovaná verze pro rok 2007 byla k vidění na detroitském autosalonu a pravěpodobně příjde do prodeje v Německu na podzim 2006.

Jeep si zachovává klasické znaky přední části - mřížku chladiče tvořenou 7 svislými otvory a kulatá světla. Znalci si všimnou, že blinkry již nejsou na blatnících, ale pod předními světlomety a mlhová světla jsou v černém nárazníku. Nové jsou i blatníky, kliky dveří, zpětná vnější zrcátka a kapota. Místo čtyřlitrového benzínového motoru, je Wrangler nově poháněn zážehovým motorem 3,8 l V6, který poskytuje místo dřívějších 177 k 205 koní.

Nezměněná zůstává klasická konstrukce terénního vozu s žebřinovým rámem a tuhými nápravami vpředu i vzadu. Vypínatelným stabilizačním systémem ESP a čtyřmi airbagy byla zvýšena aktivní i pasivní bezpečnost vozu. Širová stopa a delší rozvor kol zajišťuje lepší jízdní vlastnosti. Díky těmto změnám se zvětšil i prostor ineriéru. Dokonale nově vytvořená kabina řidiče je modernější, uspořádanější a ušlechtilejší. Nová jsou elektrická okna, navigační systém s velkým displejem a MP3 přehrávač.

Pro milovníky čerstvého vzduchu a pohledu na oblohu připravil Wrangler nové generace opravdovou lahůdku. Hardtop se skládá ze tří odnímatlných částí. Alternativní variantou je možnost objednání Softtopu, který disponuje pochopitelně také odnímatelnou střechou.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy