Vlajková loď Lincolnu - MKS

MKS | foto: Ford Motor Company

Tradiční americký výrobce ukázal v předpremiéře svůj nejvyšší model určený náročným zákazníkům. Představuje solidnost v kombinaci se sportovním nádechem.

Tímto přístupem sice Lincoln nepřináší nic závratného, je však nutné uznat, že MKS rozhodně stojí za pozornost. Době okázalosti už totiž definitivně odzvonilo.

Maska se pyšní u Lincolnu již tradiční mřížkou se znakem. Na boku vozu je vyvedena mřížka pro odvod vzduchu z motorového prostoru. Silueta nemá výrazně klínový tvar, spíše jakoby symbolizovala klid před pohybem. Zadní partii dominují dvě implementované tvarované koncovky výfuku.

Model se pyšní ne úplně tradičními prvky. Panoramatické sklo VistaRoof má za cíl navodit pocit jízdy v otevřeném voze, dále se jedná o natáčecí přední světlomety, reagující na natáčení volantu. Samozřejmostí je nejmodernější navigační systém, Bluetooth a DVD audio system s výkonem 500 wattů. Vstupní systém rozpozná uživatele a okamžitě uvede veškerá uložená nastavení do odpovídající polohy nebo módu. Nechybí ani nejmodernější elektronické bezpečnostní systémy.

K dispozici je osmiválec s 315 koňskými silami. Přenos obstarává šestistupňová automatická převodovka a hnaná jsou všechna čtyři dvacetipalcová paprsková kola.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy