Konec výroby Porsche Carrera GT

Carrera GT | foto: Porsche

Kdo by chtěl Porsche Carrera GT jako nový vůz, měl by si hodně pospíšit. Výrobce totiž oznámil, že v dubnu letošního roku vyjede z výrobní linky poslední kus tohoto vozu.

Doposud bylo vyrobeno přes 1 100 vozů. V prosinci 2005 putoval jeden s výrobním číslem 1 111 k zákazníkovi do Spojených Arabských Emirátů. Nikoho asi nepřekvapí, že vůz byl prodán za necelých 14 milionů Kč.

Porsche Carrera GT byl poprvé prezentován v září roku 2000 v pařížském Louvru, o tři roky později vstoupil na trh. Největším odbytištěm tohoto modelu je Severní Amerika, kde se prodala polovina všech vyrobených vozů. Vysoká prodejnost je i v domácím Německu, Velké Británii, Itálii a na Středním Východě.

Carrera GT má desetiválcový motor o objemu 5,8 litru, se kterým se dostane na 100 km/h za 3,9 sekundy. Poskytuje výkon 612 koní při 8 000 otáčkách a točivý výkon 590 Nm. Výrobce uvádí spotřebu 17,8 litru na 100 km. Aby řidič nemusel moc často k benzínové stanici, disponuje nádrž objemem 92 litrů, což je o 16 litrů více než objem zavazadlového prostoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy