Nejrychlejší sériová limuzína na světě

E | foto: Brabus

Vůz nesoucí tento titul pochází z Německa a nemá v tom prsty nikdo jiný než specialista na úpravu Mercedesů - Brabus. Oním vozem je Brabus E V12 Biturbo, který vychází v malé exklusivní sérii.

Na vysokorychlostní silnici v italském Nardu vyzkoušel německý tuner hranice svého stvoření. Ukazatel rychlosti se zastavil až na senzační hodnotě 350,2 km/h. Sprint z 0 na 100 km/h zvládne za 4,5 sekundy, za dalších 7,2 vteřiny dosahuje rychlosti 200 km/h. Z místa této limuzíně tedy stačí 11,7 sekund na dosažení 200 km/h. A přichází další hodnota - 30,6. Ta udává počet vteřin, za které řidič E V12 Biturbo s plynovým pedálem na podlaze uhání 300 kilometrovou rychlostí!

Protože prostor na motor není u třídy E uzpůsobený pro velkoobjemový dvanáctiválec, museli na tom technici zapracovat. Odměnou za snahu jim je kombinace výkonu 640 koní, točivého výkonu 1 026 Nm a decentní limuzíny. Agregát pocházející z vlajkové lodi Mercedesu třídy S s objemem 5,5 litru byl podroben velkým změnám. Výsledkem je objem 6,3 litru s z plného materiálu frézovanou klikovou hřídelí, velké průměry válců a nová sportovní vačková hřídel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy