Společná deklarace o podpoře úsilí Škody

| foto: Škoda Auto

U příležitosti návštěvy čínského premiéra byla dnes v Praze podepsána společná deklarace mezi ŠKODA AUTO a.s, SAIC Motor Corporation Ltd., Volkswagen AG a Shanghai Volkswagen Automotive Company Ltd.

Zástupci uvedených společností svým podpisem stvrdili společné úsilí a v souladu s již dříve podepsanou licenční smlouvou o montáži modelu Octavia v Číně projevují v dokumentu vůli dále prohlubovat vzájemnou spolupráci. Partneři deklarovali rovněž maximální snahu upevnit a dále posilovat pozici značky Škoda v Číně, která uvedením modelu Octavia na čínský trh vstoupí do nové fáze.

Předseda představenstva Škoda Auto Detlef Wittig u příležitosti podepsání společné deklarace s čínskými partnery řekl: „Čína je pro nás strategickým trhem a podepsaná deklarace je dalším krokem k úspěšné expanzi značky Škoda na čínském trhu. Tímto společným prohlášením jsme také položili základ hlubší spolupráce na budoucích projektech.“

V Číně se má od roku 2007 ve společnosti Shanghai Volkswagen vyrábět Škoda Octavia, limuzína střední třídy. Současně se počítá s vysokým stupněm lokalizace, která umožní ekonomicky výhodnou výrobu. Prodej a servis vozů Škoda  bude zajišťovat síť vybraných prodejců  a servisních podniků značky Škoda. Vozy vyrobené v závodě Shanghai Volkswagen budou určeny pro čínský trh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy