BMW ACS5

M5 | foto: AC Schnitzer

BMW M5 je na jedné straně luxusní limuzína a na straně druhé velmi sportovní vůz. Hlavně je vždy takový, jaký ho chce řidič mít. Možná proto si právě tento model vybral AC Schnitzer pro své úpravy.

Ostřílený hráč na poli tuningu - AC Schnitzer - vyvádí z omylu všechny ty, kteří si mysleli, že sériově vyráběný model BMW M5 již snad vylepšit nelze. Tak se pojďme podívat, co inženýři v Aachenu vymysleli...

Design
Vozu dominuje přední spoiler s chromovanou mřížkou a carbonovými flipy, které jsou připevněny ke spoileru pomocí dvou hliníkových vzpěr. V zadní části vozu vyniká carbonový difusér na zadním spoileru, dvě koncovky výfuku rozdělené do čtyř částí a v neposlední řadě střešní spoiler. Celý podvozek byl ještě snížen o 25 milimetrů. Dalším viditelným prvkem jsou 20 palcová pětipaprsková litá kola AC Schnitzer obutá do pneumatik o rozměrech 245/35 vpředu a 285/30 vzadu.

Motor
Tato část zůstala bohužel od německého tunera nedotčená. Ale zase na druhou stranu, co na takovém agregátu měnit? Desetiválcový motor o objemu 5 litrů poskytuje výkon 507 koní (373kW) a maximální točivý moment 520 Nm při 6100 otáčkách. Ke zrychlení z 0 na 100 km/h stačí M5 pouhé 4,7 sekundy a s překročením časového horizontu 10 sekund, překračuje rychlost 200 km/h.

V interieru se může každý setkat s čím chce. AC Schnitzer nabízí mnoho individuálních variant z titanu či carbonu. Asi každý se ale setká s typickými hliníkovými pedály.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy