Kia odtajnila, co bude dělat s vyřazenými akumulátory z elektrických aut

Kia EV6 - elektrický crossover se pyšní futuristickým ztvárněním plným high-tech detailů | foto: Kia Motors

Kia Europe potvrdila plán opětovného využívání vysloužilých akumulátorů z elektromobilů v systémech typu ‚Second Life‘ pro ukládání energie. Iniciativa je součástí celosvětového zaměření společnosti na trvalou udržitelnost.

Za tímto účelem uzavřel poskytovatel mobility partnerskou spolupráci s firemním start-upem "encore" spadajícím pod Deutsche Bahn, který v rámci Evropy zajišťuje odběr trakčních akumulátorů z elektromobilů Kia.

Trakční akumulátory z elektromobilů se rozebírají až na úroveň jednotlivých modulů, procházejí diagnostickým testováním a vyhovující moduly se následně v závislosti na zbývající kapacitě buďto využívají k výrobě nových akumulátorových systémů pro ukládání energie, nebo se recyklují.

Kia Europe se ve snaze podpořit celoevropskou iniciativu stala prvním poskytovatelem řešení udržitelné mobility, který s encore uzavřela partnerskou spolupráci. Uvedené společnosti právě v berlínském kampusu EUREF odhalily prototypové akumulátorové zařízení pro ukládání energie, složené výlučně z repasovaných akumulátorových modulů vozidel Kia e-Soul.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy