Brutální Mercedes-AMG E63 Estate naplno ukazuje, kolik koní má pod kapotou

Mercedes-AMG E63 | foto: youtube.com

Každý automobilový nadšenec miluje symfonii laděného výfuku a poctivého, nesmyslně silného motoru. Přiložené video zobrazuje předchůdce Mercedesu-Benz E-Class, který jak je vidno, není vhodný jen na cesty do zaměstnání nebo na nákupy. Jak můžete vidět (a slyšet), své čestné místo má i v závodech "na půl míle".

Většině běžných lidí by se mohl výkon už sériového AMG E63 zdát nesmyslně vysoký. Tento automobil byl již v továrně osazen výkonným vidlicovým osmiválcem o objemu pět a půl litru, který vozu propůjčuje 525, respektive 577 koňských sil a to v závislosti na to, zda se jedná o verzi E63 či E63 S.

Majiteli vozu to však zřejmě přišlo málo, a proto svěřil svůj vůz specializovanému tuningovému úpravci. Jak to dopadlo? Nové turbodmychadlo, úpravy řídící jednotky, sání a výfukových svodů mají na svědomí to, že se z původního AMG E63 stal výkonnější automobil, než třeba Lamborghini Aventador S či Ferrari 812 Superfast.

Pod kapotou vozu se nyní ukrývá úctyhodných 900 koní! Exteriér vozu však zůstal téměř nezměněn a vyjma nových kol nic nenaznačuje tomu, jaká bestie se z upraveného vozu stala. Tedy až do doby, než řidič nastartuje motor a plynovým pedálem začne dirigovat jednotlivé tóny. 

900HP Mercedes-AMG E63 Estate TTE900 - 1/2 Mile Accelerations! (2:35) | zdroj: youtube.com

Zvuk upraveného osmiválce je opravdu nádherný. Mnoho informací už bohužel nevíme. Záběry by měly pocházet z oblíbených závodů na 1/2 míle odehrávajících se někde v sousedním Německu. Náš Mercedes-AMG E63 při nich dosahuje času kolem 18-ti vteřin, během kterých dokáže zrychlit až na 260 kilometrů v hodině!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy