Po apokalypse obyčejná X6 stačit nebude. Manhart MHX6 Dirt² je ale úplně jiný level

Manhart MHX6 Dirt² dává své svaly okázale na obdiv | foto: Manhart

Německá společnost Manhart postaví pouhých pět kusů tohoto hardcore automobilu. Za ultimativní káru si ale řekne o pořádný balík peněz, konkrétně 395 000 eur.

Manhart stvořil model Manhart MHX6  Dirt již před několika lety. Tehdy se ovšem jednalo o koncept postavený na technickém základu X6 první generace.  Nyní přichází druhá generace ultimativního offroadu s názvem Dirt².

Jako technický základ posloužila civilní verze X6M, která je ovšem nejvíce vzdálená terénním schopnostem konceptu. Nicméně má silný motor, který je v případě konceptu Dirt² naladěný na bezmála 900 k a točivý moment 1200 Nm. Aby motor vydržel tyto impozantní parametry, byl řádně přepracován. Vyztužena musela být i převodovka a zadní náprava. Krom karbonového sání je v plánu i úprava chladicího systému pro použití v teplejších oblastech. Laděný výfuk poskytne kvalitnější zvukový projev.

Vypadá spíše jako závodní vůz pro Rally Dakar | foto: Manhart

Aby jízdní vlastnosti v terénu odpovídaly zaměření automobilu, použil úpravce speciální podvozek KW výrazně zvyšující podvozek. Použity byly pneumatiky BF Goodridge o rozměru 305/40 R 21. Lepší průchodnost terénem zajišťuje diferenciál s uzávěrkou na zadní nápravě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy