Nissan Juke se nelíbí každému. V této rally úpravě je to ale úplně jiná káva

Nissan Juke Rallye | foto: youtube.com

Nissan Juke je tu s námi již mnoho let, během kterých si získal vyhraněné základny jak fanoušků tak odpůrců. Pokud je za něco Juke kritizován, pak je to jeho výstřední "osobitý" design. Chválen ale bývá zejména pro své podvozkové vlastnosti. A právě těch využil Lars Wolfe při rallyové přestavbě. Pojďme se na ni podívat.

Hned na začátek musíme přiznat, že jsme viděli již mnoho závodních přestaveb z vozů, od kterých by člověk přitom žádný závodní potenciál neočekával. A právě následující přestavba Nissanu Juke je jednou z nich. Jiný názor měl ale Lars Wolfe, majitel Juku z roku 2013. Lars je automobilový nadšenec a zřejmě i amatérský závodník, který se rozhodl přestavět svůj vůz na "drsné zacházení", ať už půjde o závody do vrchu, rally, rallycross a další automobilové disciplíny. 

I když je sériový vůz poháněný motorem s přímým vstřikováním o objemu 1,6 litru (sériový motor poskytuje výkon 140 kW/190 k při 5600 ot./min., a 240 Nm točivého momentu), motor Larse Wolfa prošel hned několika úpravami včetně výměny turbodmychadla a úpravy řídicí jednotky. Potenciál motoru byl zřejmě využit na maximum a jak je z přiloženého videa patrné, jízdní výkony jsou více než solidní. 

2013 Nissan Juke "Multipurpose Racer" (10:13) | zdroj: youtube.com

V interiéru bylo upraveno vše klasicky tak, jak bývá zvykem. Interiér byl tedy řádně odlehčen a dovybaven ochranným závodním rámem, který poskytuje posádce zvýšenou bezpečnost. Tak co říkáte, jak se vám tento Juke líbí? Z přiloženého videa vše působí velmi dobrým dojmem. Výkonu i brzdného účinku je zřejmě dostatek, řízení je pak velmi přesné a dostatečně zábavné. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy