Hamann poladil originální SUV kabriolet. Extroverti budou šílet

Range Rover Evoque Cabriolet s tuningovým paketem Hamann | foto: Hamann

Začátkem tohoto týdne jste si u nás mohli přečíst test originálního SUV bez střechy. Tím je Range Rover Evoque Cabriolet a jestli vás dostal do kolen, pak by se vám mohla líbit jeho úprava firmy Hamann.

Ať se vám to líbí nebo ne, Evoque Cabriolet je postupem času stále více populární. Může za to jeho koncepce a styl, který zkrátka jeho konkurence nemůže nabídnout. A jelikož přišla firma Hamann s nápadem oživení, okořenila vůz o extra zajímavý body kit. Vůz tak vypadá mnohem širší, za což mohou do strany protažené blatníky.

Otevřené SUV, které nemá konkurenci? Pochází z Británie a my ho projeli

Aby toho nebylo málo, vůz dostal snížený podvozek a nepřehlédnutelná litá sportovní kola Forget CG-201 od firmy Vossen. Pětipaprskové disky s černým nátěrem přispívají ke zvětšení kontrastu s bílou karoserie. Otázkou mnohých je, co se vlastně ukrývá pod kapotou tohoto na první pohled šíleného Brita.

Odpovědí je 2litrový dieselový motor, přičemž v nabídce tunera Hamann Motorsport je toho mnohem víc. Skrze jednoduchou optimalizaci řídící jednotky se změní mapa motoru. U dvoulitrové nafty se díky tomu daří dosáhnout nárůstu 30 koní a 60 Nm. Pokud jde o benzinovou verzi SI4, ta ve výsledku nabídne nárůst 20 koní. Výsledkem tak je 260 koní a 395 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy