Naftová Alfa Romeo Giulia je mnohem silnější. Může za to Squadra Tuning

Alfa Romeo Giulia | foto: Alfa Romeo

Ačkoliv první tuning nové Alfy Romeo má na svědomí firma BR-Performance , jejích 229 koní nestačí na to, s čím přišla nizozemská společnost Squadra Tuning.

Ta si vzala do parády verzi s naftovým motorem JTDM o objemu 2,2 litru a dodala mu šťávu v podobě 239 koní. Úpravy jsou přitom dostupné i pro méně výkonnější verze motoru, přičemž ve standardu s ním spolupracuje 6ti stupňová manuální nebo 8ti stupňová automatická převodovka od společností ZF.

Společně s tím narostl točivý moment na 520 Nm. Ve srovnání s standardními 450 Nm to je celkem razantní navýšení. Bohužel nám zatím vedení Squadra Tuning neřeklo, za kolik sekund zrychlí naftová Giulia z nuly na stovku. Alespoň že víme, že z rychlosti 100 km/h jí to na 200 km/h potrvá 18,5 sekundy.

Jestli vás úprava zaujala, pak vězte, že za vše chce firma 590 eur. V ceně je dokonce i překalibrování automatické převodovky s osmi stupni. Dále může být upravena odezva plynového pedálu a elektronika bude rychleji reagovat na pokyn pádla pod volantem k přeřazení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy