TechArt se pustil do úpravy nového Porsche 718 Boxster. Jeho výkon vás ohromí

Porsche 718 Boxster | foto: TechArt

Modifikovaný německý roadster dostal díky firmě TechArt 400 koní a mnohem lepší vzhled. Co vše se ve skutečnosti změnilo?

Populární úpravce si řekl, že nový Boxster není dostatečně přitažlivý, a tak jej vybavil bodykitem, bílým sněhovým lakem a 21palcovými koly a detaily ve výrazné barvě. Jelikož se pak Porsche rozhodlo pro facelift Boxsteru, vůz nese dodatečné kódové označení 718.

Namísto atmosférických šestiválců ho ovšem pohánějí menší agregáty s turbodmychadlem, což ne každý přiznivce značky nese úplně v klidu. Jenže přítomnost turba není pro TechArt žádným problémem, takže není divu, že si pro tento model připravil výkonnostní program.

Srdcem modifikovaného Boxster je v základní verzi 2,5litrový čtyřválec s výkonem 350 koní a točivým momentem 420 Nm. TechArt si ale pro tento motor připravil laděný titanový výfuk s koncovkami zdobenými uhlíkovými vlákny a co je hlavní, přemapoval řídící jednotku motoru. Výsledek? Malé Porsche nyní nabízí výkon 400 koňských sil, což je vskutku hodně.

Tuningový balíček se pak postaral i o proměnu kabiny. Tam se díky TechArtu objevily karbonové obklady, volant a sedadla čalouněná alcantarou a několik podpisů úpravce. Stylové podlahové rohože pak jsou samozřejmostí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy