Rudý ďábel s osmi sty koňmi na zadní nápravě. To je Lamborghini Huracan po úpravě Novitec Torada

Lamborghini Huracán LP580-2 po úpravách společnosti Novitec Torado | foto: Novitec Torado

Supersporty značky Lamborghini patří mezi úpravci a tunery stále mezi velice oblíbené. Mohou za to především atmosféricky plněné motory, které Lamborghini jako jeden z posledních výrobce supersportů nijak nepřeplňuje. Právě to otevírá nové možnosti zmíněným úpravcům.

Jednou z nejznámější společností, která se věnuje úpravě pouze vozům s rozzuřeným býkem ve znaku, je Novitec Torado. Tato odnož slavného Novitecu si nedávno pohrála s běžným Huracanem a navýšila jeho výkon na 848 koní. Tentokrát se inženýři Torada opět rozhodli upravit Huracán. Nikoli ovšem jeho standardní verzi, nýbrž tu se starým dobrým pohonem zadních kol.

Standardní verze Huracanu LP580-2 s pohonem zadních kol disponuje, jak již název napovídá, výkonem 580 koní. Leckdo by řekl, že se jedná o úctyhodnou porci výkonu. Ve světě Novitecu se ovšem jedná o podprůměrné, ba přímo slabé hodnoty. Proto se inženýři z Torada rozhodli 5,2 litrový motor V10 osadit hned dvojicí kompresorů. Díky nim, a několika dalším úpravám, posílá nyní motor na zadní kola výkon o počtu 830 koní.

Společně s úpravami motoru vyvinula společnost Novitec Torado pro tento Huracan i nový výfukový systém, a aerodynamický body kit, jenž má dle tunerské společnosti poskytovat několikanásobně vyšší aerodynamickou efektivitu, než je tomu u standardního vozu. Tento body kit obsahuje přední spoiler, zadní spoiler, difuzor a nové boční prahy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy