VIDEO: Extrémně nadupaný Huracán stanovil nový rychlostní rekord na půl míle

Nadupané Lamborghini Huracán má výkon přes 2300 koní | foto: youtube.com

Poslední dobou se nějak roztrhl pytel s překonáváním světových rekordů. Nedávno jsme psali o nejrychlejší zahradní sekačce, nejtěsnějším zaparkování a teď pro změnu extrémně nadupané Lamborghini Huracán stanovilo nový světový rekord na půl míle (0,8 km).

Lamborghini Huracán má v sériovém provedení atmosférický motor, ale to není případ tohoto rekordmana. Ten prošel úpravou známé společnosti Underground Racing, která dodala vozu dvě turbodmychadla a výkon tak razantně překročil hranici 2300 koní.

Z italského supersportu byla vyjmuta také standardní sedmistupňová dvouspojková převodovka a místo ní dali speciálně upravenou sekvenční převodovou skříň. Samotný výkon dvakrát přeplňovaného desetiválce o obsahu 5,2 litru by mohl být ještě větší, ale dvouspojková převodovka by nebyla schopná přenést energii na kola, proto už při této úpravě byl nahrazena sekvenční převodovou skříní.

Underground Racing je známý svými úpravami pomocí dvou turbodmychadel, stejnou strategii aplikoval i na předchůdce Huracána, Gallardo. Také mělo výkon přes 2000 koní a je držitelem předchozího světového rekordu na půl míle, kdy v lednu na WannaGoFast Florida protnul cíl v rychlosti 376,2 km/h. To už je fakt minulost, jelikož ho překonal nástupce Huracán s rychlostí 383,9 km/h!

Tento Huracán od Underground Racing je určitě nejsilnějším na světě a navíc jeho výkon je trojnásobně větší oproti sériovému provedení. Jenomže i tak to není supersport pro pravé petrolheady, ten vysněný se ukázal na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles – sériový Huracán s pohonem zadních kol!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy