Stařičké Mini s elektrickým pohonem? Pozvánka na autosalon vyvolává řadu otázek

Klasické Mini s emblémem elektromobilů | foto: youtube.com

S blížícím se autosalonem v New Yorku se objevuje stále více novinek, kterými nás chtějí automobilky překvapit. Nedávno se přidala i automobilka Mini, která představila kompletní paletu modelů, kterou hodlá prezentovat. Poté ale přišlo kratičké video, které všem zamotalo hlavu.

Automobilka Mini by měla na autosalonu v New Yorku prezentovat prakticky celou svou paletu modelů, včetně odvážného sportovního konceptu John Cooper Works GP Concept, který si užil evropskou premiéru minulý rok na autosalonu ve Frankfurtu.

Sportovní studie se můžu pochlubit výrazně extravagantnějším vzhledem, který mimo jiné nabízí výrazný body-kit s řadou aerodynamických prvků, závodní sedačky, pětibodové bezpečnostní pásy, ochranou klec a řadu dalších sportovních doplňků.

Kromě této sportovní studie se ale návštěvníci dočkají i modelů Countryman, Clubman a vůbec prvního hybridu v nabídce, kterým je Mini Cooper S E Countryman. Za zmínku pak stojí zvláště poslední jmenovaný, který nabízí kombinaci 1.5 litrového benzínového tříválce s elektromotorem, přičemž tato kombinace generuje výkon 221 koní a 385 Nm. Navíc vůz zvládne 21 km čistě na elektrickou energii.

Chybět ale nebudou ani faceliftované klasiky v podobě 3-dveřového modelu, 4-dveřového modelu a kabrioletu. Všechny tyto modely už se ale v minulosti prezentovaly na jiném americkém autosalonu - a to konkrétně minulý rok v Detroitu.

Zřejmě největší povyk však vyvolala video-pozvánka na akci, ve které se objevilo úplně klasické Mini z dob, kdy ještě automobilka nespadala do vlastnictví BMW. Malé Mini tak vyjelo z vrat v klasické červené barvě s bílými pruhy a typickou čtveřicí světlometů.

Pozvánka Mini na autosalon v New Yorku | zdroj: youtube.com

Bližší pohled však odhalil, že logo na kapotě není původní, ale že se jedná o logo bez-emisních modelů, které by měly podle dřívějších náznaků dorazit až příští rok. Nabízí se tedy hned několik možností, ovšem pravdu už se dozvíme za cca 24 hodin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy