Technická revoluce? Auto půjde opravit na dálku přes Wi-Fi

Tesla Model X | foto: wheelsage.org

Kdykoliv jakákoliv automobilka vyhlásí svolávací akci, všichni majitelé se začnou bát, aby se netýkala právě jejich vozu. Mnoho lidí je na automobilu zkrátka závislých a neobejdou se bez něj. Tesla však přináší další technickou revoluci - auto opraví po síti.

Není tomu příliš dlouho, co Tesla oznámila chybu airbagu spolujezdce u některých vozidel s pravostranným řízením. Nešlo však o chybu technickou, pouze o špatně nastavený software.

I tak musela automobilka upozornit několik tisíc lidí na možnou závadu jejich vozu a připravit je na povinnost účastnit se svolávací akce. Ačkoliv nešlo o vážnou závadu, automobilka nechtěla nic riskovat a proto musela požádat vlastníky cca 4.000 vozů o to, aby až do opravy nevyužívali sedadlo spolujezdce.

Motoristický web AutoExpress však přišel s informací, podle které by automobilka Tesla měla závadu odstranit pomocí aktualizace, kterou se chystá vydat možná již tento nebo příští víkend. 

Na závadu měla automobilka přijít během běžného testování. Podle informací z webu CarScoops se zdá, že zákazníci žádný problém nezaznamenali a Tesla tak dokázala svým testováním předejít vážným následkům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy