Elektronické berličky pomohly. Malý Nissan Micra uspěl v testech Euro NCAP

Nissan Micra | foto: Nissan

Euro NCAP ohodnotil bezpečnost nového Nissanu Micra čtyřmi hvězdičkami. Verze doplněné o další inteligentní technologie získaly maximální počet pěti hvězdiček.

Všechny modely Nissan Micra jsou vybaveny systémem inteligentního nouzového brzdění (IEB), tedy technologií, která dokáže rozpoznat, že vůz vpředu zpomaluje či zastavuje, a automaticky zabrzdit.

S ohledem na vzájemnou rychlost vozidel tak může zabránit srážce, nebo alespoň omezit její následky. Vybavení nového Nissanu Micra tímto systémem pomohlo získat v kategorii bezpečnostních asistenčních prvků hodnocení, které v kombinaci s hodnocením v kategoriích bezpečnosti dospělých cestujících, dětské bezpečnosti a bezpečnosti chodců přineslo celkové čtyřhvězdičkové skóre.

Nová Micra však nabízí i bezpečnostní sadu Safety Pack a Safety Pack Plus, které jsou k dispozici volitelné v závislosti na úrovní výbavy vozu. Systém bezpečnostního nouzového brzdění IEB je zde doplněn technologií rozpoznávání chodců a výbava vozu navíc zahrnuje vůbec poprvé v segmentu hatchbacků segmentu B inteligentní systém upozornění na vybočení z jízdního pruhu (ILI).

Při každé aktivaci systému ILI – například při přejetí středové čáry na vozovce – lehce zavibruje volant. Podle právě požadovaného směru jízdy systém uvede v potřebné síle v činnost jednotlivé brzdy a navede řidiče plynule zpět do správného pruhu.

Když Euro NCAP přihlédl k těmto funkcím, přispěla bezpečnostní sada Safety Pack Plus k nejvyššímu hodnocení v kategorii bezpečnostních asistenčních prvků a nový Nissan Micra dosáhl celkového ohodnocení pěti hvězdičkami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy