Ferrari se atmosferických motorů nevzdá. Místo turba nasadí hybridní systém

Ferrari 812 Superfast, zatím poslední Ferrari s motorem V12 | foto: Ferrari S.p.a.

Ferrari potvrdilo, že atmosferické motory V12 zůstanou i nadále v nabídce. Doplnit tyto motory o turbodmychadlo by možná bylo zajímavé, místo něj však časem dostanou hybridní systémy, které pomohou splnit nové emisní normy.

Když se letos na autosalonu v Ženevě představilo Ferrari 812 Superfast, mnozí se obávali, že jde o poslední vůz značky Ferrari s atmosferickým motorem V12. Jejich obavy však včera rozptýlil šéf automobilky Sergio Marchionne, který tuto informaci sdělil serveru Autocar.

Ten totiž citoval šéfa oddělení vývoje motorů, podle kterého by montáž turbodmychadla na motory V12 byla "šílenství". Místo toho tak atmosferické motory doplní jen hybridní systém. Ovšem nepůjde o hybrid ve smyslu úspory paliva či snižování emisí. Cílem Ferrari je totiž využívat hybridní a elektrické systémy k dalšímu zvyšování výkonů a zlepšování jízdních vlastností.

Současné motory V12 splňují požadavky směrnic EU ohledně emisí s poměrně velkou rezervou. Přísnější pravidla, která mají přijít v roce 2021, by měl snadno splnit právě nový motor s hybridním systémem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy