Dodge Charger a Chryslery 300 mají problémy. Zlobí je hnací hřídel

Chrysler 300 | foto: Chrysler

Značky Dodge a Chrysler řeší problém se svými modely Charger a 300. Exempláře z let 2014 až 2017 totiž mají problém se šrouby hnací hřídele.

Vše se týká verzí výhradně s pohonem všech kol a také osmi šroubů na přední hnací hřídeli. Majitelům dotčených kusů již bylo zasláno doporučení přímo z automobilky, aby zajeli do svého nejbližšího servisu. Výrobci tak chtějí předejít tomu, aby se hřídel díky ztrátě šroubů nadobro odpojila.

Mimochodem, prvním kusem, u něhož došlo k tomuhle problému, byl policejní Dodge Charger. Vše se stalo 14. ledna 2016 a vše skončilo poškozením převodovky. Postupem času se díky šetření zjistilo, že i další policejní vozidla měla uvolněné šrouby hřídele. A jelikož se bavíme o vozech, které asi těžko využívá ke službě česká policie, je jasné, že tenhle problém se týká USA.

Veškerá práce a servis bude pro Američany zdarma, ale i tak to zabere nějaký čas. Vše se přitom týká 69 tisíc exemplářů, takže to není žádné malé číslo. Automechanici se tak v dílnách obou značek značně zapotí, ale hlavní je, že vše bude uvedeno do pořádku. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy