Co je to smíšený provoz? A jaké nové pneumatiky jsou pro něj vhodné?

Výrobce Dayton představuje nové typy pneumatik pro smíšený provoz. | foto: Dayton

Dayton rozšiřuje svou řadu pneumatik pro nákladní vozidla představením vodicích pneumatik D800M a záběrových pneumatik D800D pro smíšený provoz na silnici a v terénu. Poskytovat mají „nejdůležitější provozní vlastnosti za nejlepší cenu“, a to na úrovni jako běžná silniční pneumatika.

Značka Dayton byla založena v roce 1905 a od roku 1988 patří do koncernu pneumatikářského gigantu Bridgestone. To jí dává přístup k know-how i znalostem tradiční značky, z nichž inženýři těžili i při vývoji nových pneumatik D800M a D800D. Obě zvládnou práci v nejdrsnějších podmínkách v částečné mimosilniční dopravě na kamenité, šotolinové nebo sutinové cesty – například ve stavebnictví, při přepravě odpadu nebo těžbě dřeva. Od toho jsou ostatně určeny pro smíšený provoz.

Díky označení M+S a alpskému symbolu odvádějí vynikající výkony i v zabláceném nebo zasněženém terénu, jakož i v nepříznivých zimních podmínkách. Jejich speciální pryžová směs, vyvinutá pro svou vysokou odolnost vůči proříznutí a vytrhávání dezénu, chrání běhoun a kostru pneumatiky před nákladným poškozením na drsném povrchu.

Obě nové pneumatiky Dayton lze, na rozdíl od mnoha dovážených levných pneumatik, protektorovat. Tím se jim výrazně prodlužuje životnost, čímž se ještě více zvyšuje jejich ekonomická výhodnost. Konstrukce obou gum disponuje spojovacími můstky mezi bloky běhounu v prostřední části styčné plochy, které zvyšují obvodovou tuhost a minimalizují pilovité opotřebení pneumatik.

To prodlužuje životnost, maximalizuje provozuschopnost vozidel a snižuje náklady na údržbu. Design spojovacích můstků a dobrá odolnost pneumatik vůči nepravidelnému opotřebení přispívají také k tiché, komfortní jízdě na dálnici. Vodící typ D800M i záběrový typ D800D jsou nabízeny v rozměrech 315/80 R 22,5 a 13 R 22,5. Navíc jsou vybaveny také novou ztenčenou patkou, jež minimalizuje hmotnost pneumatiky bez kompromisů v oblastech odolnosti, nosnosti, valivého odporu a provozních vlastností.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy