BMW proti Evropské unii, řada 7 dostane velkoobjemový dvanáctiválec

BMW 750Li xDrive | foto: BMW

Nová generace BMW řady 7 se představila na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, ale nyní se již prodává na většině trhů a konkuruje tak Mercedesu třídy S a Audi A8. Současná nabídka motorů „sedmičkového“ BMW nabídne maximálně osmiválec, ale dle slov zástupců automobilky se to údajně brzy změní.

Momentálně BMW prý pracuje na dvou různých verzích řady 7, které mají dostat pod kapotu 6,6litrový dvanáctiválec z dílen Rolls-Royce. Pokud jde skutečně o pravdivé informace, dvanáctiválec bude k dispozici u BMW 760i a 760iL. Prozatím se nemluví o konkrétních číslech výkonu, ale odhaduje se hodnota okolo 600 koní. Dokonce se mluví i o sportovní M760i, která by disponovala výkonem k hranici 650 koní.

Jestliže se dočkáme M760i, dostane krom silného dvanáctiválce také odlišný vzhled, upravené odpružení a výkonnější brzdovou soustavu. Obě dvanáctiválcové verze nabídnou osmistupňovou automatickou převodovku a pravděpodobně za příplatek i pohon všech čtyř kol xDrive. Standardem se stane zřejmě pohon zadních kol, jelikož stejné provedení má i konkurující S 65 AMG.

Premiéra se očekává v prvním čtvrtletí roku 2016, takže tipujeme debut nových verzí BMW řady 7 na ženevském autosalonu. Upřímně, jsme velmi rádi, že dvanáctiválcové motory ještě úplně nevymřely a doufáme tak, že to ocení u BMW i početná klientela.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy