Porsche Macan GTS přichází, do vínku dostalo 360 koní

Porsche Macan GTS (2016) | foto: Porsche

Německé Porsche odhalilo další přírůstek do rodiny modelu Macan, kterým je ostřeji naladěná verze GTS.

Jeho základem je klasický Macan S, přičemž oproti němu má verze GTS mírně upravený exteriér s vysokým lesklým/matným povrchem a černými akcenty. Ve standardu nechybí ani 20palcové disky kol RS Spyder v černém provedení Satin.

K větším změnám došlo v kabině, kam výrobce instaloval prvotřídní kůží / Alcantarou potažená sportovní sedadla. Kožené akcenty najdeme i na dalších částech kabiny a nechybí systém Porsche Communication Management. Pro kvalitní poslech hudby je vůz vybaven audiosystémem s osmi reproduktory a přípojkou USB a AUX.

Důležitým aspektem je i motorizace, kterou v tomto případě tvoří twin-turbo 3,0litrový šestiválec s výkonem 360 koní. Motor je připojen k sedmistupňovému automatu PDK se dvěma spojkami a nechybí pohon všech kol. I díky tomu se Macan GTS dostane z nuly na stovku za 4,8 sekundy a při odblokovaném omezovači se rozjede až na 280 km/h.

Kromě inovovaném motoru, Macan GTS má znovu kalibrovat systém řízení stability, který slibuje poskytnout "ještě dynamičtější zážitek z jízdy." Crossover se může pochlubit také vysoce výkonný brzdový systém s červenými brzdové třmeny a rotory, které měří 360 mm vpředu / 330 mm vzadu. 

Nové Porsche Macan GTS bude v prodeji ve Spojených státech od března příštího roku a jeho cena začíná na 67.200 dolarech. V Německu se však už dá nové Porsche objednávat, přičemž základní částka činí 73.400 eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy