Volkswagen zrušil vývoj 10-stupňového automatu DSG, důvodem je...

Německý Volkswagen touhle zprávou nepotěší některé své fanoušky, protože na letošním autosalonu ve Frankfurtu řekl podrobnosti o vývoji 10-stupňové převodovky DSG.

Oficiálně tam totiž VW řekl, že definitivně končí s vývojem této dvouspojkové převodovky. Kdo by se ptal co je důvodem, tak je to celkem jednoduché. Vývoj tak složité převodovky je zkrátka moc drahý a technicky náročný. VW si prostě ukousl velké sousto a po delší době zjistil, že její vývoj by se nevyplatil.

Díky tomu hodlá své priority soustředit na jiná místa a mírně řečeno nestojí o prvenství v oboru premiéry první převodovky s deseti rychlostními stupni. Samozřejmě, že současný automat DSG se dočká ještě několika vylepšení, ale s deseti stupni u něj nikdy počítat nemůžeme.

Ostatně, na trhu se má časem objevit hned několik vozů, jenž takový automat nabídnou. Jde především o auta z koncernu GM a Hyundai. My jen doufáme, že sladění automatu s motory bude co nejlepší, protože jak se poslední dobou ukazuje, ne vždy se to výrobcům povede...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy