VIDEO - Jak se sestavuje supersport z 3D tiskárny

Blade od společnosti Divergent Microfactories je prvním supersportem pocházející z 3D tiskárny | foto: Divergent Microfactories

Může se vám to zdát jako vtip, nebo jako lidé, kteří si cosi staví ze stavebnice, ale toto je dost možná způsob, kterým se budou v budoucnosti stavět supersportovní automobily.

Včera jsem vám přinesli článek, ve kterém jste si mohli prohlédnout první supersport na světě, jež bylo kompletně vytvořen pomocí 3D tiskárny. Nyní vám přinášíme video, ve kterém se o otmto supersportu dozvíte mnohem více. Sám majitel společnosti Divergent Microfactories, Kevin Czinger, a další inženýři, kteří se na stavbě supersportu s názvem Blade podíleli.

Ve videu je nám přesně vysvětlen i názorně ukázán, v čem přesně spočívá revoluční techniky, díky které se podařilo uspořit (dle Divergent Microfactories) až 90% hmotnosti běžných podvozků. Je totiž složené výhradně z uhlíkových trubek, které jsou dohromady pospojovány hliníkovými částmi.

Více se ale dozvíte po zhlédnutí videa, ve kterém se všechny důležité informace o možné budoucnosti supersportů dozvíte přímo z úst tvůrců Bladu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy