Mýtné brány by měly měřit rychlost na dálnicích, souhlasíte s tím?

Doba digitalizace jde neustále kupředu a tak se s dřívějším příchodem mýtných bran chystá další novinka, která se dotkne všech, co jezdí na dálnicích příliš rychle.

Když se vůbec poprvé začaly stavět mýtné brány, Ministerstvo dopravy již tehdy prohlašovalo, že budou sloužit jen čistě k vybírání mýtného. Současný ministr dopravy Dan Ťok však vymyslel novou funkci, kterou by mýtné brány mohly v budoucnu zastávat.

Podle něj by měly sloužit i k postihování řidičů překračujících maximální povolenou rychlost na daném úseku. Hlavně v dopravních omezeních a uzavírkách se často stává, že řidiči tam jedou víc než je povoleno a nejen s tím chce Ťok zatočit. Technicky to navíc dle firmy Kapsch nebude zas takový problém, upravit mýtné brány na "radary".

Vše je inicializováno i ze strany ŘSD, které již několikrát v minulosti uvedlo, že nedodržování povolené rychlosti 80 km/h v místě uzavírek na D1 stálo život už několik jejích pracovníků. Podle Ťoka je navíc velmi problematické použití klasických mobilních radarů, protože vybírání pokut je často velmi zdlouhavé a řidiči vymýšlejí nové fígle, jak se vyhnout správnímu řízení viz. článek.

A jaký je váš názor na mýtné brány, které vás budou neustále monitorovat a ve spojení s úsekovým měřením vás i při nepatrném překročení rychlosti potrestají? Je to dobré řešení a nebo na to máte opačný názor?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy