Romeo Ferraris Cinquone - Ostrá pětistovka s 248 koňmi

Romeo Ferraris představil svoje první okruhové homologované vozidlo s názvem Cinquone, které vychází ze základů Abarthu 500.

Cinquone je vybaven závodním body kitem, který obsahuje novou kapotu, modifikované nárazníky a aerodynamické prahy. Model má také na zakázku dělaná kola o velikosti 18 palců a dostal nové výfukové potrubí a koncovky. Zákazníci si mohou vůz normálně zakoupit a k němu lze také objednat balíček z uhlíkových vláken. Ten přidává řadu komponentů z uhlíkových vláken, včetně krytů zpětných zrcátek, krytů sloupků a zadní spoiler.

Pokud to není stále dost působivé, paket s názvem Leggero nabízí kapotu z uhlíkových vláken a taktéž uhlíkové dveře zavazadlového prostoru. Tyto změny umožňují modelu vážit jen 970 kg, což je o 60 kg méně než standardní model Abarth 500. Interiér obsahuje sportovní sedadla Recaro, uhlíkové dekory a spoustu kůže a čalounění sedadel z Alcantary.

Romeo Ferraris Cinquone má motor o objemu 1,4 litru T-Jet s výkonem 160 koní a s 230 Nm točivého momentu. Motor je připojen k pětistupňové manuální převodovce, která umožňuje modelu zrychlení z 0-100 km / h za 7,4 sekundy a nechá ho rozjet až na maximální rychlost 211 km / h.

Na výběr je však ještě silnější Cinquone S s inovovaným motorem, který vyvíjí 210 koní a 310 Nm točivého momentu. To umožňuje, aby tahle kapesní raketa odstartovala z 0-100 km / h za 5,7 sekundy a dostala se na nejvyšší rychlosti 232 km / h. V neposlední řadě je tu i Cinquone Corsa s výkonem 248 koní a s 330 Nm točivého momentu. Díky extra porci výkonu a ještě nižší váze model zrychluje z 0-100 kmh za 5,5 sekundy a je schopný se rozjet až na 240 km / h.

Bohužel, modely Cinquone nejsou levné, protože ceny se od 47,762 Eur, a tolik přesně stojí jen základní model. Za provedení Corsa dá případný zájemce celkem 69,220 Eur, to není úplně málo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy