Delta E-4 Coupé - sportovec na elektřinu

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Źe vám značka Delta nic neříká? Nejde o žádného běžného producenta vozidel. Má jej na triku společnost Delta Motorsport pohybující se doposud spíše na poli motoristického sportu. Nyní přicházejí s prototypem "ekovozítka" E-4 Coupé.

Jak již název napovídá jedná se o kupé jež uveze čtyři pasažéry. Oficiálně bylo představeno 9. května na okruhu v Silverstone, kde má ostatně Delta Motorsport své sídlo. Projekt je společností označován jako Ultra Low Energy Vehicle. A že se nemá výkonostně za co stydět dokazují následující parametry: zrychlení na stovku pod 5 sekund a maximální rychlost 240 km/h.

Za tyto údaje vděčí vozidlo za prvé elektromotoru o výkonu 121 koní a točivém momentu 600 N.m, ten byl vyvinut v kooperaci s oxfordskou univerzitou, a za druhé nízké pohotovostní hmotnosti. Základ vozu tvoří šasi z kompozitu o hmotnosti neuvěřitelných 85 kilogramů.

Karoserie se nese v jednoduchém duchu ve stylu kombikupé, dynamický vzhled mu upřít nelze. Baterie E-4 ukrývá pod podlahou a je s nimi schopno dosáhnout akčního rádiusu 322 kilometrů. Ostrého nasazení se E-4 dočká v listopadu během startu v závodě Future Car Challenge na trati z Brightonu do Londýna. Zda, za kolik a kdy jej bude možné zakoupit není známo.

zdroj: worldcarfans.com a delta-motorsport.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy