EU dala zelenou majoritnímu podílu v Matadoru

Matador | foto: Archiv AutoRoad.cz

Continental může začít rozšiřovat své obchodní aktivity a výrobu ve východní Evropě.

Evropská komise dala koncernu Continental se sídlem v Hanoveru svolení k převzetí většinového podílu ve slovenském Matadoru, což byl poslední krok k dokončení započaté akvizice.  "Je to významný posun k vytyčenému cíli, kterým je vytvoření silnější vazby k našemu partnerovi, se kterým jsme měli vytvořenu velmi úspěšnou spolupráci v joint venture. Zároveň nám tento krok umožňuje rozšiřovat výrobu a operační základny ve východní Evropě", řekl předseda představenstva koncernu Continental Manfred Wennemer.

Štefan Rosina, generální ředitel Matador Group, vyjádřil svou spokojenost slovy: "Tento krok nám otevírá možnosti dalšího rozvoje v souladu s naší strategií a chystanými projekty".

Od roku 1998 se na společném podniku na výrobu nákladních pneumatik v Púchově podílel Continental 76 procenty a zbylých 24 procent vlastnil Matador.

Matador Rubber Group, který má 4770 zaměstnanců, oznámil za rok 2006 tržby v objemu okolo 450 milionů euro. Spojením vlastního vlivu a zkušeností Matadoru hodlá Continental maximálně zesílit svou pozici na trzích v centrální a východní Evropě, a vytvořit dodatečné prodejní možnosti  v Rusku, na Ukrajině a také ve vybraných zemích bývalého Sovětského svazu.

Barum Continental

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy