Bude přímo ďábelská. Chevrolet testuje novou generaci Corvette ZR1

Chevrolet Corvette Z07 Grand Sport | foto: Chevrolet

Za rok přijde na trh nová generace ostré Corvetty s označením ZR1. Ta bude rozpoznatelná už z dálky podle velkého masivního křídla. A jelikož se jedná o modelový rok 2018, po světě se už pohybují první maskované prototypy.

Karoserie se pochlubí masivním body kitem, který zdůrazní podstatu a sílu nové Corvetty. Stranou nesmíme nechat ani některé velmi důležité detaily, mezi něž se řadí fakt, že zadní křídlo bude nejspíš elektricky nastavitelné Koho by pak zajímala podoba vozu, může se podívat na odkaz na fotky. Přímo zde je vidět, jak agresivní Chevy vypadá.

Pod kapotou nejvýkonnější verze Corvetty se nachází 6,2litrový osmiválec LT5. Ve specifikaci ZR1 by měl vůz nabídnout výkon 700 koní Zamaskovaný prototyp disponuje také litými velkými koly v černém designu. Za nimi se ukrývají modré brzdové třmeny. Oproti klasické Corvette se vrcholné provedení dočká několika aerodynamických vylepšení.

Verze ZR1 bude představena v nadcházejících měsících, ale zatím je těžké říct, kdy přesně. O rok později se chystá uvedení konceptu Corvetty generace C8. Do roku 2020 bychom jí pak měli běžně vídat na silnicích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy