Známe podobu nové Supry! Finální verze nafocena na silnici

Možná podoba příští Toyoty Supra | foto: Theophilus Chin

Už pěknou řádku měsíců a možná i let se mluví o nástupci legendární Toyoty Supra. Její technika byla již dříve prozrazena, ovšem co se týče vzhledu, až dosud se jednalo o pouhé spekulace.

Jenže s počátkem tohoto týdne je vše jinak. Nová Supra totiž byla nafocena v maskovací folii, avšak v sériové verzi. Díky můžeme vidět, že značka zachovala zadního spoiler ve tvaru "kachního ocasu". V masce chladiče neujdou pozornosti tři velké vzduchové otvory.

Nová, v pořádí pátá generace japonského sportovního kupé, vznikla ve spolupráci s německou automobilkou BMW a podle dostupných zpráv má použít shodnou podvozkovou platformu s chystaným BMW Z5. Obě auta ale budou naprosto odlišná a Toyota Supra například dostane jako první model značky dvouspojkovou automatickou převodovku, která nahradí pro někoho nepopulární CVT.

Velká fotogalerie zamaskovaného vozu ZDE!

Nová Supra dostane oproti Z5 prodlouženou verzi platformy a v porovnání s bavorákem má být o něco větší. Pak je tady taktéž rozdíl v koncepci, kdy Z5 bude kabriolet s plátěnou střechou, ale Supra bude kupé. Až časem může dorazit verze Targa s odnímacími střešními panely.

Nová Toyota Supra už ale nebude takovou, jakou jsme ji znali z 90.let. Nově totiž použije hybridní soustavu. Ta zahrne spalovací a elektrický motor. Základní benzinový motor bude pohánět zadní kola, kdežto předek bude obsluhovat menší elektromotor. Její váha by pak měla oscilovat kolem 1,4 tuny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy