Audi RS3 Sedan - Amerika ho chce, tak proč ne?

audi a3 | foto: Theophilus Chin

Američani jsou divní, prostě jim karoserie hatchback nelahodí oku, vše co chtějí evropské automobilky prodávat, musí mít v sedanu…

V Evropě vynášena až ke hvězdám za svou praktičnost, v Americe zapovězena, protože je to hatchback. Sedan je to co Američani chtějí mít před domem. Proto se musí i velké Ingolstadtské Audi sklonit a RS3 vyrábět v sedanu, tedy pokud jej chce v Americe dobře prodávat.

Spekulovalo se o tom hodně, samotní zástupci automobilky k tomu promlouvali, ale stále žádné oficiální potvrzení ani žádná fotka. Musíme tak vzít za vděk slovům, co vyřkli zástupci Audi v USA a také jedné fotomontáži.

Právě ta od Theophila Chin nám otevírá bránu do světa s jménem RS3 Sedan. A ano, přibližně takto bude v případě sériové výroby vypadat. Nebude se příliš lišit a to ani pod kapotou od té s karoserií hatchback.

Mnohokrát opěvovaný, oceněný zážehový pětiválec s přeplňováním, objemem dvou a půl litru a výkonem 270 kW (367 koní) a maximem točivého momentu 465 Nm. Samozřejmě v kombinaci s pohonem všech kol quattro, manuální převodovkou, nebo automatem se sedmi rychlostmi, tedy variantou v Americe populárnější.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy