Přistižený Jaguar XJ skrývá drobné kosmetické revize

Mírně zamaskovaný prototyp Jaguaru XJ se povedlo nafotit během zimního testování. Nesl jen mírnou kamufláž a jednalo se nejspíše o brzy představenou faceliftovanou verzi.

Elegantní XJ se chystá přijmout jemné revize, které se budou většinou týkat předního a zadního nárazníku, zatímco přední a zadní světlomety dostanou jinou grafiku. Tento prototyp však nemusí nést všechny změny, takže ho nelze považovat za konečný produkt. Několik drobných úprav se dočká i interiér a lze očekávat, že Jaguar by mohl nabídnout nové čalounění sedadel a dekory.

Nové XJ by mohl Jaguar nabídnout i jako plug-in hybridní derivát s označením XJ_e. Ten by dostal čtyřválcový 2,0-litrový přeplňovaný motor spolu s elektrickým motorem o výkonu 12,3 kWh a lithium-iontovými bateriemi. S motorem by se spojila 8-stupňová automatická převodovka a XJ_e dostane kombinovaný výkon 334 koní. Zrychlení z 0-100 km /  potrvá méně než šest a půl sekundy a maximálka bude omezena na 250 km / h.

Ještě důležitější je, že elektrický Jaguar XJ_e má nabídnout spotřebu kolem 3 litrů na 100 km a čistně na elektřinu ujede 40 km. Jaguar bude prodávat omlazené XJ na přelomu let 2015/2016 a o dva roky dorazí zcela nová generace s radikálnějším designem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy