Na Nürburgringu se testuje ostrý Lexus GS F!

Prototyp nadcházejícího ostrého sedanu Lexus GS F byl přistižen při tom, jak prochází náročnými testy na Nürburgringu v Německu.

Podle zdrojů ze serveru Worldcarfans, se Lexus bude snažit modelem GS F sesadit velmi podařené BMW M5. To znamená, že vysoce výkonné GS má údajně dostat 5,0-litrový osmiválec z nového kupé RC F. V něm motor poskytuje výkon 467 koní a 526 Nm točivého momentu. U nového GS F by však motor mohl být vyladěn až na hranici 500 koní a 541 Nm. 

S motorizací by byla spojena osmistupňová samočinná převodovka, s níž by Lexus GS F zrychlil z 0 - 100 km/h za zhruba čtyři a půl sekundy. V rozletu by jej pak zastavil omezovač na hodnotě 273 km / h. Impozantní čísla bude podporovat i agresivní body kit s velkými vstupy vzduchu a masivní přední maskou.

V nabídce se objeví i větší slitinová kola, čtyři koncovky výfukového potrubí, zadní difuzor a silnější brzdy.  Z kupé RC F si budoucí GS F údajně vypůjčí přední vzpěry a zadné zavěšení tyou multi-link. Vylepšen bude i samotný podvozek, tlumiče a přiostřeno bude řízení.

Podle nedávné zprávy si budete moci Lexus GS F objednat už ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku, a to za odhadovaných 80,000 liber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy