Nová generace Opelu Corsa se blíží + první špionážní fotky!

Příští generace Opelu Corsa se má dostat na trh už v roce 2015 a tak není divu, že se špionážním fotografům povedlo zachytit zamaskovaný prototyp v ulicích Německa.

Současná generace Corsy je už poměrně zastaralý model a její obměna je na spadnutí, model je totiž nejstarším ve svém segmentu a všichni ostatní „sourozenci“ prošli vždy nějakým výrazným faceliftem či byli nahrazeni novou generací.  Opel je tak nucen co nejdříve uvést novou Corsu k udržení kroku s konkurencí.

Silně zamaskovaný prototyp i tak prozradil, že přední část se nejspíše bude inspirovat menším modelem Adam, zatímco další prvky budou převzaty z větší Merivy. Další podrobnosti nejsou zatím známi, ale rozhodně se u nového Opelu Corsa dočkáme zcela přepracovaného interiéru a nových pohonných jednotek.

Opel by měl pod kapotu budoucí Corsy umisťovat benzínový 3-válec o objemu 1,0 litru SIDI Turbo, jenž nabídne výkon 90 a 115 koní. Německý výrobce by mohl ukázat novou Corsu letos v říjnu na autosalonu v Paříži. Pokud vše půjde podle plánů, do prodeje se nový Opel Corsa dostane již příští léto.

zdroj: Opel, Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy