Nový Jaguar C-X17, SUV se šelmou ve znaku

Jaguar | foto: Autoexpresss.co.uk

Server AutoExpress.co.uk přinesl fotografie zamaskovaného prototypu. Připravované SUV od Jaguaru s názvem C-X17 výrobce podrobuje náročnému testování v zimních podmínkách.

Na oficiální představení C-X17 si budeme muset ještě počkat. Jaguar jeho uvedení na trh plánuje až v roce 2016. My však nyní můžeme vidět na špionážních fotkách alespoň jeho přibližnou velikost.

I když je prototyp na fotkách velmi podobný Range Roveru Sport a to zvláště při pohledu na zadní partie, tak se nenechte zmást. Přední část totiž jasně kopíruje tu, kterou známe z konceptu C-X17, který již Jaguar představil na loňském autosalonu ve Frankfurtu.

C-X17 by se měl postavit proti konkurentům z Německa. Audi Q5, BMW X3 nebo Mercedes-Benz GLK budou mít daleko těžší život v segmentu středně velkých luxusních SUV.

Registrační značky na prototypu jsou na automobil značky Jaguar s benzínovým čtyřválcovým motorem o objemu dva litry. Jaguar se nechal slyšet, že C-X17 by mohl pohánět v nejsilnější specifikaci i motor V8, takže koncepce vozu musí být pro tento fakt uzpůsobena. Je jisté, že o pohon se budou starat také turbodieselové agregáty a vyloučený není ani hybridní pohon.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy