Kdo vyhraje v souboji titánů? Mercedes AMG E63 S vs. Tesla Model S P100D

souboj titánů | foto: youtube.com

Nový Mercedes AMG E63 S je naprosto divoký. S propracovaným pohonem všech kol a přebytkem výkonu bylo jen otázkou času, než se někdo rozhodne postavit jej na závod ve sprintu s dosavadním elektrickým králem jménem Tesla. Podaří se E63 S sebrat Tesle dlouhodobou roli vítěze?

Nejprve informace k novému Mercedesu AMG E63 S, ten je poháněn dvakrát přeplňovaným osmiválcovým čtyřlitrem (4,0 V8 biturbo), který podává úctyhodný výkon 604 k a 850 N.m. točivého momentu. Tato střela sice vyjde na 3,5 milionu korun, jízdní vlastnosti které však nabízí jsou bezkonkurenční.

Spolu s devítistupňovou převodovkou MCT Speedshift a sofistikovaným pohonem všech kol dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,4 vteřiny, z 0 na 200 za 11 vteřin a z 0 na 300 km/h za 35 vteřin. Jak jsme řekli na začátku, bylo tedy jen otázkou času, než se někdo pokusí otestovat její akcelerační schopnosti v reálu. Ke zkoušce se nakonec přihlásil britský Top Gear a jako soupeře pro AMG si naši kolegové nemohli zvolit lepší vůz než Teslu Model S P100D. 

Tesla má ve vínku dva elektromotory s celkovým výkonem 680 k. Papírové zrychlení z 0 na 100 má proběhnout za 2,7 vteřiny. Podaří se AMG smazat Tesle úsměv ze tváře?

Tesla Model S P100D vs Merc-AMG E63 S - Drag Races - Top Gear (2:21) | zdroj: youtube.com

Výsledek zde nechceme prozrazovat a nejlépe uděláte, když se o něm přesvědčíte v přiloženém videu sami. Oba vozy však nabízí úctyhodné množství výkonu a sofistikovaný pohon všech kol. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy