Volkswagen Atlas dobývá Ameriku. Takto upravený se nám ale líbí nejvíce

Volkswagen Atlas | foto: SEMA Autosalon Las Vegas

Lasvegaský autosalon SEMA představuje jeden upravený automobil za druhým. Nás zaujal Volkswagen Atlas, který vypadá, jako by se s ním majitel chystal na Rallye Dakar.

Dobrou zprávou je, že za úpravami nestojí žádný domácí kutil, ale profesionálové. Majitelem automobilu je totiž Tanner Foust, 44-letý úspěšný automobilový závodník, který za svou kariéru vyzkoušel snad všechny motoristické disciplíny. Pracuje i jako filmový kaskadér a stojí za mnoha světovými rekordy. A jak se říká, nejlepší nakonec - je spoluautorem americké verze motoristického televizního seriálu Top Gear. Je tedy více než zřejmé, že tento vůz je v těch nejlepších rukách.

Úpravy fyzicky prováděla firma "LGE-CTS Motorsports". Co na upraveném Atlasu zaujme nejvíce a tak říkajíc "na první pohled" je vyšší světlá výška, které bylo dosaženo kompletním přepracováním celého systému zavěšení. Díky zvýšené světlé výšce a použitým offroad pneumatikám se jistě průjezdové možnosti vozidla v terénu posunuly o několik úrovní dál, ve srovnání se sériovým rodinným SUV.

Pocit postapokaliptické budoucnosti a vozidla připraveného na opravdu tvrdé zacházení umocňuje chybějící přední nárazník, který byl nahrazen ocelovým krytem motoru. Vozidlo je samozřejmě vybaveno střešní zahrádkou a dalším, již běžnějším vybavením. Zatím není jasné, zda se s tímto vozem Tanner Foust připravuje na nějakou akci, a nebo se jedná pouze o jeho "radost". Doufáme ale, že v brzké době uvidíme, co tento stroj mimo silnici dovede. Závodní jezdec a kaskadér se s ním jistě "mazat" nebude. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy