Nissan Titan XD PRO-4X Project Basecamp. Extrémní offroad pro pořádný chlapy

Nissan Titan XD PRO-4X | foto: Nissan

Říká se, že neexistuje malý kluk, který by si alespoň jednou za své dětství nepřál býti popelářem. Tohle tvrzení nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit. Co ale jisté je, že chlapy mají rádi auta. Pořádná auta. Právě takovým je i nový Nissan Titan XD PRO-4X.

Tenhle extrémní offroad nese označení „Project Basecamp“ a je vybavený více než 60 různými doplňky. Nissan jej odhalil těsně před začátkem expozice s názvem Overland Expo 2017, která právě probíhá v Arizoně.

Nissan Titan XD PRO-4X | foto: Nissan

Co se exteriéru týče, Titan Basecamp působí velmi robustním dojmem, a to především díky nárazníku a rozšířeným blatníkům se 17“ koly z lehkých slitin a 35“ pneumatikami Nitto Ridge Grappler. Vůz je dále zvednutý o 3“ pomocí lift kitu a chybět nesmí ani naviják či nástavná klec s pořádnou expediční zahrádkou.

Jak již název projektu napovídá, hlavním cílem Titanu nejsou jen rozsáhlé expedice, ale i pohodlné odpočívání, které majiteli umožní střešní stan. Tím ale výbava Basecampu nekončí. K dispozici je i přenosná lednička s mrazákem, kanystry na vodu a pohonné hmoty a také markýza pro odpočinek po dlouhém dni plném dobrodružství.

Celý tenhle expediční speciál pohání pětilitrový osmiválec, a i když se Nissan nezmiňuje o žádném navýšení výkonu, už hodnoty standardního modelu 314 k (751 Nm) působí jako dostatečné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy